23 Ιούλιος 2016, 09:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2016, 10:06

Συγκλονίζει μαρτυρία Ελληνίδας που έζησε τον εφιάλτη του Μονάχου

  • Συγκλονίζει μαρτυρία Ελληνίδας που έζησε τον εφιάλτη του Μονάχου
    (Φωτ.: EPA / Karl Josef Hildenbrand)

Τις στιγμές τρόμου που έζησε στο εμπορικό κέντρο «Olympia» στο Μόναχο περιέγραψε μία Ελληνίδα, που βρέθηκε εκεί τη στιγμή της επίθεσης. Η Ρία Ακριτίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, διηγήθηκε τις δραματικές στιγμές που έζησε εκείνη, η αδελφή της και ο πατέρας της, που είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, όταν άρχισε να πυροβολεί ο δράστης.

«Προχωρούσαμε για να μπούμε σε ένα μαγαζί και είδαμε ξαφνικά ότι κατέβαζε ρολά και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος για να φύγει. Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και αρχίσαμε και εμείς να τρέχουμε. Ακούσαμε 4-5 πυροβολισμούς μέχρι να βγούμε από το εμπορικό κέντρο», είπε.

Στη συνέχεια, μαζί με τον πατέρα και την αδελφή της έτρεξαν στο γκαράζ και κρύφτηκαν πίσω από αυτοκίνητα. «Ακούσαμε και εκεί αρκετούς πυροβολισμούς, ακούγονταν πιο κοντά. Υποθέσαμε ότι ο δράστης είχε βγει έξω και προσπαθούσε να πυροβολήσει κι άλλους ανθρώπους», περιέγραψε. Η Ελληνίδα δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένη και ότι πλέον φοβάται να πάει σε σημεία με κόσμο. «Ημουν τρομοκρατημένη. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι ανάμεσα σε εκείνους που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.