22 Ιούλιος 2016, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2016, 16:55

Πλούσιο θέαμα στο 70ό Ελληνικό Ντέρμπι ιπποδρομιών

  • Πλούσιο θέαμα στο 70ό Ελληνικό Ντέρμπι ιπποδρομιών
    Περισσότεροι από 2.000 θεατές, φίλιπποι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης, αθλητές, καλλιτέχνες, καθώς και το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας παρακολούθησαν τους αγώνες

Το κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς, το 70ό Ντέρμπι καθαρόαιμων ελληνικών ίππων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου από την Ιπποδρομίες ΑΕ, εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, στο Μαρκόπουλο, σηματοδοτώντας την νέα εποχή που ξεκίνησε το 2016 για τον ελληνικό ιππόδρομο. Η διοργάνωση περιλάμβανε συνολικά οκτώ κούρσες με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Νικητής του 70ού Ντέρμπι αναδείχθηκε ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός ιππεύοντας τον ίππο Μέντωρ, με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ΑΕ και της Ιπποδρομίες ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση και την παρουσία του κόσμου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα, είμαι ευτυχής, γιατί βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους για να δούμε πάλι τις ιπποδρομίες να ανακτούν τον τεράστιο σεβασμό και την αναγνώριση που είχαν στο παρελθόν»

Την ικανοποίησή τους για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και το νέο ξεκίνημα των ελληνικών ιπποδρομιών εξέφρασαν επίσης ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντέμιαν Κόουπ και ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μουσική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, πόνυ για τα παιδιά και μοναδικές εκπλήξεις πλαισίωσαν το πρόγραμμα στο Μαρκόπουλο. Μετά τη λήξη των ιπποδρομιών ακολούθησε πάρτι με τη μοναδική ορχήστρα του Σταύρου Ρωμανού, που δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με αγαπημένους jazz και swing ήχους.