22 Ιούλιος 2016, 17:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2016, 16:55

Επίδομα 360 ευρώ αντί για σύνταξη στους ανασφάλιστους Πόντιους – Πότε πληρώνεται

  • Επίδομα 360 ευρώ αντί για σύνταξη στους ανασφάλιστους Πόντιους – Πότε πληρώνεται
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχεδόν ένα μήνα μετά την αποστολή στον ΟΓΑ της σχετικής εγκυκλίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες (το οποίο αντικαθιστά τις συντάξεις Ποντίων και Βορειοηπειρωτών), πηγές από το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρουν ότι οι πρώτες πληρωμές δεν θα αργήσουν πολύ.

Το επίδομα αφορά όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλά και τους Πόντιους και Βορειοηπειρώτες χωρίς σύνταξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pontos-news.gr, το γραφείο του υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου συντάσσει ήδη την κοινή υπουργική απόφαση η οποία, μόλις υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, θα «ξεκλειδώσει» τη διαδικασία των αιτήσεων.

Στην κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται θα αναφέρονται τα δικαιολογητικά, η διαδικασία καταβολής των 360 ευρώ, και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των ψηφισμένων διατάξεων. Μόλις… πέσουν οι υπογραφές, η κοινή υπουργική απόφαση θα πρέπει να περαστεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με βάση το μέχρι τώρα χρονοδιάγραμμα οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να υπολογίζουν ότι οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν περίπου τον Οκτώβριο. Το επίδομα των 360 ευρώ θα πιστώνεται στους λογαριασμούς την πρώτη ημέρα του επόμενου της υποβολής της αίτησης μήνα.