21 Ιούλιος 2016, 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2016, 13:19

Χορευτές της Σαμψούντας στη Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας (φωτο)

  • Χορευτές της Σαμψούντας στη Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας (φωτο)
  • Χορευτές της Σαμψούντας στη Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας (φωτο)
  • Χορευτές της Σαμψούντας στη Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας (φωτο)

Την ποντιακή φιλοξενία ένιωσε η Δημοτική Σχολή χορού του Δήμου Σαμψούντας καθώς την υποδέχτηκε θερμά στην αίθουσα εκδηλώσεών της η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας. Εκεί οι γυναίκες του συλλόγου έστρωσαν ένα μεγάλο τραπέζι με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα προς τιμήν των επισκεπτών, ενώ ακολούθησε και γλέντι. Το συγκρότημα, που είχε προσκληθεί από το Δήμο Καβάλας, πρόκειται να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ «Cosmopolis – The Reunion» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.

Το πολυπληθές τουρκικό συγκρότημα, που ιδρύθηκε το 1980, θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου.

Στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Μιχάλης Τσουλφίδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, ήταν και η κυρία Ροδιά, μέλος του συλλόγου με καταγωγή από τη Σαμψούντα, η οποία καλωσόρισε στα τούρκικα το συγκρότημα σπέρνοντας ρίγη συγκίνησης.


Η ποντιακή φιλοξενία το Α και το Ω των Ποντίων της Καβάλας

Ενώ ήταν κανονισμένο να συνοδεύεται το συγκρότημα από τη δημοτική αρχή της Σαμψούντας, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της επικρατούσας κατάστασης στην Τουρκία. Οι Καβαλιώτες Πόντιοι πάντως δεν εγκαταλείπουν το όνειρο να πάνε εκείνοι στη Σαμψούντα, όπως είπε στο pontos-news.gr ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Λέσχης Μπάμπης Παναγιωτίδης. «Είπαμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να επισκεφθούμε κι εμείς τη Σαμψούντα αν καλυτερέψουν τα πράγματα στην γείτονα Τουρκία». Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα πάρουν μαζί στη Σαμψούντα και την γιαγιά Ροδιά που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τα μέρη των πατεράδων της.


Αναμνηστική φωτογραφία, με τον επικεφαλής της Σχολής χορού Δήμου Σαμψούντας Αχμέτ Αϊάν να κρατά το αναμνηστικό

Η Λέσχη προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο, τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου, στον επικεφαλής του συγκροτήματος Αχμέτ Αϊάν, ενώ σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος δόθηκαν μπρελόκ τα οποία είχαν πάνω τη λύρα, τον μονοκέφαλο αετό και το χάρτη του Πόντου.

Το τουρκικό συγκρότημα που φιλοξενείται στα ΤΕΙ Καβάλας, θα δώσει άλλη μια παράσταση το Σάββατο 23 Ιουλίου στη Νέα Καρβάλη.

  • Φωτογραφίες: Γιώργος Χαρπαντίδης, Λάσκαρης Τσούτσας.