21 Ιούλιος 2016, 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2016, 19:35

Αποκλειστικό: Ο προπονητής του Πιλίδη μιλάει για το χρυσό στο Ευρωπαϊκό

  • Αποκλειστικό: Ο προπονητής του Πιλίδη μιλάει για το χρυσό στο Ευρωπαϊκό
    Στιγμιότυπο από τον τελικό του Πιλίδη. Δεξιά ο προπονητής του Αμιράν Καρντάνοφ

Με τη χαλαρότητα του ανθρώπου που περίμενε σχεδόν με βεβαιότητα μια σπουδαία διάκριση από τον αθλητή του Γιώργο Πιλίδη, μας μιλά στο τηλέφωνο έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Στοκχόλμη ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης Αμιράν Καρντάνοφ.

«Ο Πιλίδης έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος. Δύο χρόνια τώρα είναι ο πιο σταθερός στον κόσμο στην κατηγορία του», λέει στο pontos-news.gr ο Καρντάνοφ.

Προφανώς ο προπονητής του χρυσού Γιώργου Πιλίδη είναι «πολύ ευχαριστημένος» από την απόδοση του αθλητή και το τελικό αποτέλεσμα. «Πάλεψε πολύ καλούς αθλητές και δύσκολους», μας λέει. «Στον πρώτο αγώνα με τον Πολωνό ήταν χαλαρός αλλά τα υπόλοιπα τέσσερα ματς ήταν πολύ δυνατά. Στον τελικό κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης», τον Αρμένιο Αρσέν Χαριτιουνιάν.

Ο Αμιράν Καρντάνοφ δηλώνει ότι περίμενε τη νίκη του Πιλίδη, «γιατί είναι σταθερός ως αθλητής και χτίζεται κάθε μέρα». Ο ίδιος ο χρυσός πρωταθλητής, μετά την εντατική προπόνηση που έχει κάνει «ήταν πιο σίγουρος από μένα».

Ο Καρντάνοφ σπεύδει πάντως να επισημάνει ότι «δεν είναι όμως μόνο ο Πιλίδης. Έχουμε πολλά ταλέντα και το έχουμε αποδείξει». Τα παιδιά, έχοντας αποκτήσει εμπειρία και γνώση από προπονήσεις που γίνονταν στην Γεωργία παλαιότερα, δουλεύουν τώρα στην Ελλάδα σκληρά και φθάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά από μια ολιγοήμερη ανάπαυση, όλοι τους ξεκινούν και πάλι από Δευτέρα προπόνηση. 

Βασίλης Καρυοφυλλίδης, Κώστας Τσενκελίδης