21 Ιούλιος 2016, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2016, 13:33

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

  • Τέταρτο δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ομόφωνα «όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε την Τετάρτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλούμενος λόγους υγείας. Απορριπτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως έδρας με το σκεπτικό πως ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων που σχετίζονται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για παράνομες αμοιβές που έχει λάβει από εξοπλιστικά προγράμματα, είπε απευθυνόμενος στους εφέτες: «Ζητάω την αποφυλάκισή μου διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί. Δεχτήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα. Έναν άνθρωπο που σας λέει “ως εδώ”. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο. Δεκτή η απόφασή σας. Σεβαστή. Σας ευχαριστώ πολύ».

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός είχε ακούσει την εισαγγελική λειτουργό να τονίζει ότι η επιβολή περιοριστικών όρων δεν κρίνεται επαρκής, και πως οποιαδήποτε προβλήματα υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Πάντως, οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου τονίζουν ότι δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα και δεν είναι σε θέση να διαπράξει νέα αδικήματα.

«Το δικαστήριο δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συνθλιβεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος επειδή είναι το σύμβολο κάθαρσης μιας άλλης εποχής. Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από τη φυλακή;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Παγορόπουλος ένας εκ των συνηγόρων.