21 Ιούλιος 2016, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2016, 11:11

Γιατί οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την Ελλάδα

  • Η Γερμανία σταματά τη δικαστική συνεργασία με την Τουρκία
    Από την προσαγωγή των Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)

Η Ελλάδα διακατέχεται από το ενοχικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, λόγω της Γενοκτονίας την οποία αρνείται μέλος της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων, το πολιτικό απόβλητο που λέγεται Φίλης, λόγω της εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και του Ριζοκαρπάσου, λόγω της εισβολής στην Κύπρο και λόγω της πολιτιστικής γενοκτονίας που ασκεί στη Θράκη, στους Πομάκους και τους Ρομά, που φροντίζει να τους εκτουρκίζει με την ακατανόητη ανοχή του ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μπήκαν στην Ελλάδα, και πάλι δείχνουμε ένα ταπεινωτικό και ντροπιαστικό ενοχικό σύνδρομο, λες και έχουμε εμείς ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, αποτέλεσμα του οποίου είναι η διαφυγή αυτών των ανθρώπων αλλά και η αναζήτηση προστασίας από τη νομική θωράκιση που προσφέρεται για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για τα γεγονότα στην Τουρκία, ούτε γιατί οι οκτώ επέλεξαν να έλθουν στην Ελλάδα.

Κάτι που ανερυθρίαστα προφασίστηκε ο απαράδεκτος για επαγγελματίας διπλωμάτης, πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, ο οποίος, σημειωτέον, όπως πληροφορούμεθα από διπλωματικούς κύκλους –όχι μόνο ελληνικούς– είναι φανατικός αντιμουσουλμάνος και φίλα διακείμενος προς τους πραξικοπηματίες.


Το τουρκικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έχοντας υπηρετήσει την πατρίδα επί πολλά χρόνια και από θέσεις ευθύνης, θεωρώ ότι:

  • Οι οκτώ θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό όπλο που προσφέρεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη για όλους τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο.
  • Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της.
  • Εκτελεστική εξουσία, κράτος και κυβέρνηση, οφείλουν να εφαρμόσουν με θρησκευτική ευλάβεια όσα αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ακριβώς θέση είχα και στην υπόθεση Οτζαλάν· την ίδια θέση είχε και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο είναι χρήσιμοι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, ανήκουν στις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες έχουν επιθετικές αποστολές στην Ελλάδα, τα νησιά και τη Θράκη.

Είναι άνθρωποι που έχουν δει και έχουν μελετήσει επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας;

Μήπως, λέω μήπως, οι δικηγόροι τους θα πρέπει να τους συμβουλεύσουν να το ομολογήσουν αυτό στο δικαστήριο και να πουν ότι η ζωή τους είναι πραγματικά σε κίνδυνο, επειδή αποκάλυψαν τα σχέδια αυτά δημοσίως στο Δικαστήριο; Μήπως θα επέλυε πολλά άλυτα προβλήματα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η παρουσίαση αυτών των ομολογιών για επιθετικά σχέδια μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ εις βάρος μιας άλλης συμμάχου στον ίδιο συνασπισμό συμμαχικών δυνάμεων; Μήπως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσει αυτή η λυκοσυμμαχία και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλό τους;

Όλα αυτά είναι και ένας επιπλέον λόγος αλλά και ευκαιρία να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτό το ενοχικό σύνδρομο, μήπως και σηκώσουμε κεφάλι εμείς οι ταπεινωμένοι Έλληνες.

Σάββας Καλεντερίδης