20 Ιούλιος 2016, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2016, 18:41

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στις αρχές Αυγούστου

  • Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στις αρχές Αυγούστου
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Mikhall Metzel)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στη Ρωσία στις αρχές Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, επιβεβαιώνοντας έτσι πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

«Οι κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις δέκα πρώτες ημέρες του μηνός Αυγούστου. Αυτό θα γίνει στη Ρωσία», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία διευκρίνισης του τόπου και της ημερομηνίας της συνάντησης» πρόσθεσε. Την Κυριακή ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν και ευχήθηκε να αποκατασταθεί το ταχύτερο η πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία, μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώ του ζήτησε παράλληλα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών.

Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις τον περασμένο Νοέμβριο, όταν βομβαρδιστικό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από τουρκικό καταδιωκτικό κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ακολούθησαν οικονομικές κυρώσεις της Ρωσίας εναντίον της Άγκυρας και μια μεγάλη περίοδο «πάγου» στις σχέσεις των δύο χωρών, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όταν ο Ερντογάν έστειλε στον Πούτιν επιστολή συγγνώμης, ρίχνοντας έτσι γέφυρες επικοινωνίας.