20 Ιούλιος 2016, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2016, 16:34

Παραίτηση Σάλλα από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς

  • Παραίτηση Σάλλα από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Την απόφασή του να μη συμμετέχει στο νέο διοικητικό σχήμα της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας. Στη συνέχεια, μετά από συζήτηση και πρόταση μελών το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να του απονείμει τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και ο επί 25 έτη πρόεδρος. 

Σε ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει ότι η καθηγήτρια Χαρίκλεια Απαλαγάκη εξελέγη από το Διοικητικό Συμβούλιο ως προσωρινή πρόεδρος του ΔΣ, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο απερχόμενος πρόεδρος, απευθυνόμενος στα μέλη, τόνισε ότι μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται για το τραπεζικό σύστημα ένα νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον. Όπως εξήγησε, «στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά κυρίως οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή. Έχοντας σταθμίσει τα νέα δεδομένα, ενημέρωσα ήδη από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου».