19 Ιούλιος 2016, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2016, 22:46

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

  • Την Τετάρτη απεργούν τα ελληνικά ΜΜΕ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ανακοινώθηκαν απόψε επτά επιχειρηματικά σχήματα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Εκτός διαγωνισμού βγήκαν το Mega (Τηλέτυπος ΑΕ–MEGA Channel), η Dimera Media Investments Limited (συνδέεται με τον Ιβάν Σαββίδη) η «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου ΑΕ» που ανήκει σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων ενώ εξ αρχής είχε «κοπεί» το City News ΑRΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Oι λόγοι απόρριψης αναφέρονται εδώ.

Στη διαγωνιστική διαδικασία επιλέγονται οι εξής υποψήφιοι:

  1.  ΣΚΑΙ ΑΕ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης).
  2. ΝΤV Νέα Τηλεόραση (ΑΕ).
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV (Ανώνυμος Εταιρεία).
  4. ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ.
  5. Ιωάννης–Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας (Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΑΕ ΤΠΚ μ.α.ε).
  6. E TV (Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ).
  7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΑΕ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ).

Ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί, λόγω των αιτήσεων θεραπείας που αναμένεται να κατατεθούν, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος για λόγους που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας, απηύθυνε ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων που αποκλείστηκαν, είναι θεραπεύσιμοι. Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες.