19 Ιούλιος 2016, 15:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2016, 13:31

Γερμανία: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο

  • Γερμανία: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο
    Ο 17χρονος επιτέθηκε στους επιβάτες τρένου που κινούνταν στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ στη Βαυαρία (φωτ.: EPA / Karl-Josef Hildenbrand)

Λίγες ώρες αφότου οι Αρχές εντόπισαν αυτοσχέδια σημαία του ISIS στο δωμάτιο του 17χρονου Αφγανού που επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου που κινούνταν στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ στη Βαυαρία, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που συνδέεται με την οργάνωση, ο νεαρός δράστης, που έφτασε στη Γερμανίας ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, είναι ένας από τους μαχητές του.

«Πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ», αναφέρει το Amaq.

Ο 17χρονος χρησιμοποίησε μαχαίρι και τσεκούρι προκειμένου να επιτεθεί στους επιβάτες του τρένου. Συνολικά στο στόχαστρό του βρέθηκαν 21 άνθρωποι – οι τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ οι δύο, τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.


(Φωτ.: EPA / Karl-Josef Hildenbrand)

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης την ώρα της επίθεσης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», δηλαδή ο «Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο ανήλικος Αφγανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.