19 Ιούλιος 2016, 13:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2016, 13:14

Συνελήφθησαν οι δύο πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό Su-24

  • Συνελήφθησαν οι δύο πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό Su-24
    Η στιγμή που πέφτει το ρωσικό αεροσκάφος (φωτ.: @beijinghour)

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους δυο πιλότους του τουρκικού F-16 που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su-24, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, στις 24 Νοεμβρίου 2015 –γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το πάγωμα των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), οι δυο πιλότοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του επιχείρησης-σκούπας που έχει αρχίσει μετά από την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μάλιστα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πιλότοι αυτοί να κατέρριψαν το ρωσικό Su-24 με εντολή του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, για να προκαλέσουν πρόβλημα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Οι πιλότοι κρατούνται σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος χθες βράδυ και όχι για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Το επεισόδιο αυτό, που ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «πισώπλατη μαχαιριά», προκάλεσε οξεία κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν πριν από λίγες μέρες όταν ο Ερντογάν ζήτησε με επιστολή του συγγνώμη από τον Ρώσο πρόεδρο.