19 Ιούλιος 2016, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2016, 10:16

Βόλτα με αερόστατο στα Μετέωρα κάνουν Ρώσοι και Ασιάτες

  • Βόλτα με αερόστατο στα Μετέωρα κάνουν Ρώσοι και Ασιάτες
    Οι βράχοι των Μετεώρων και τα μοναστήρια τους, που μοιάζουν σαν φυσική απόληξή τους, δημιουργούν από μόνα τους μια εντυπωσιακή εικόνα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μία επίσκεψη στα Μετέωρα, στο σύμπλεγμα αυτό από τους τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα και τα ξεχωριστά μοναστήρια, προκαλεί δέος. Όταν δε συνδυάζεται με μία βόλτα με... αερόστατο, η εμπειρία είναι μοναδική.

Οι βόλτες με αερόστατο στα Μετέωρα άρχισαν πέρυσι, όπως εξήγησε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Μιχάλης Καραμπερίδης, ιδιοκτήτης του πρακτορείου που προωθεί την εναλλακτική αυτή δραστηριότητα.

Η απήχηση –προς το παρόν– είναι μεγαλύτερη μεταξύ των ξένων τουριστών.

«Δεν είναι κάτι εύκολο σε ό,τι αφορά την αποδοχή του κόσμου στο εσωτερικό, αλλά από το εξωτερικό έχουμε αρκετά μεγάλη απήχηση, ιδίως από τους Ασιάτες, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ό,τι περίεργο υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Καραμπερίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο]. «Είναι μία μοναδική εμπειρία, που προσφέρεται για μία πρόταση γάμου ή ακόμη και για εταιρείες που θέλουν να φέρουν πιο κοντά τα στελέχη τους» σημείωσε ο επιχειρηματίας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από ρωσικής πλευράς. «Αυτή την περίοδο έχουμε συνεργασία με ένα κανάλι από τη Ρωσία που θέλει να αναδείξει το προϊόν, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν οι Ρώσοι για τα Μετέωρα, που είναι ένα από τα "δυνατά" χαρτιά του τουρισμού στην Ελλάδα» σημείωσε. Όπως εξήγησε, αυτό που προωθείται ιδιαίτερα είναι ό,τι σχετίζεται με τον γάμο –από μία πρόταση γάμου έως και (γιατί όχι) την τέλεση του μυστηρίου στους αιθέρες! 

Ο Μιχάλης Καραμπερίδης διευκρίνισε ότι η περιοχή των Μετεώρων είναι προστατευόμενη και άρα το αερόστατο πετάει σε μία κάποια απόσταση, ικανή όμως να προσφέρει θέα που... κόβει την ανάσα, είτε κάποιος επιλέξει ως «συνοδοιπόρο» την ανατολή είτε τη δύση του ηλίου.

Και μπορεί το κόστος (180 ευρώ/άτομο) να είναι απαγορευτικό για πολλούς, ωστόσο, όπως λέει ο επιχειρηματίας, «με βάση τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά είμαστε αρκετά χαμηλά».