8 Σεπτέμβριος 2013, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2014, 15:21

Ποντιακή πικάντικη σάλτσα τσατσιμπέλι

  • Ποντιακή πικάντικη σάλτσα τσατσιμπέλι

Το pontos-news.gr σάς προτείνει το τσατσιμπέλι, μια ποντιακή πικάντικη σάλτσα για πολλές χρήσεις.

ΥΛΙΚΑ
  • 10 κιλά ντομάτες
  • 3-4 κ.σ. κίντζα κοπανισμένο (κόλιανδρος)
  • 2 σκόρδα
  • 2 κ.σ. σουνέλι*
  • 1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (το κάνετε όσο καυτερό θέλετε)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι

*Μίγμα που περιέχει άνηθο, βασιλικό, δάφνη, μαντζουράνα, μαϊντανό, σαφράν, μαύρο πιπέρι, σέλινο, θυμάρι, μέντα και καυτερή πιπεριά. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις στύβουμε.
  2. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν και στη συνέχεια τις περνάμε από σήτα για να αφαιρεθούν οι σπόροι.
  3. Τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τα δαφνόφυλλα μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός.
  4. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα οποία έχουμε πολτοποιήσει, καθώς και τα αρωματικά.
  5. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  6. Όταν κρυώσει τοποθετούμε τη σάλτσα σε βάζα κι αφού κλείσουμε το καπάκι τους τα βουτάμε για 5 δευτερόλεπτα ανάποδα σε νερό που βράζει για να κλείσουν αεροστεγώς.

Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για πολύ μεγάλο διάστημα και μπορεί να συνοδεύσει κρέας βραστό ή ψητό, ζυμαρικά, βραστά λαχανικά, μαντία κλπ.

Καλή επιτυχία

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr