18 Ιούλιος 2016, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2016, 14:24

Χρυσά μετάλλια σε ξιφασκία με αμαξίδιο και ποδηλασία δρόμου

  • Χρυσά μετάλλια σε ξιφασκία με αμαξίδιο και ποδηλασία δρόμου
    Τα ελληνικά σπαθιά μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη

Δύο Παγκόσμια Κύπελλα, διπλή χρυσή επιτυχία για τον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό, ο οποίος συνεχίζει τη συγκομιδή μεταλλίων.

Στην Πολωνία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο τα ελληνικά σπαθιά κατέκτησαν την πρώτη θέση στο ομαδικό της σπάθης. Οι Γεράσιμος Πυλαρινός, Πάνος Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης και Ηλίας Αρκουδέας, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη, σημείωσαν τρεις σπουδαίες νίκες στο κυρίως ταμπλό: νίκησαν κατά σειρά την Ιταλία με 45-41, την Ουκρανία με 45-43, και στον τελικό την Ρωσία με 45-32.

Την ίδια στιγμή, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας που διεξήχθη στην Ισπανία το ελληνικό γυναικείο τάντεμ των Χαλκιαδάκη/Μηλάκη (πιλότος) κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα δρόμου και διατήρησε στην κατοχή του την φανέλα της διοργάνωσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας των ΑμεΑ.

Το ελληνικό δίδυμο, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Βαρβεράκη, κάλυψε την απόσταση των 70 χιλιομέτρων σε 1 ώρα 55:04, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την ομάδα της Ισπανίας (με τον ίδιο χρόνο) και στην τρίτη θέση την ομάδα της Πολωνίας (1:55.06).