18 Ιούλιος 2016, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2016, 15:32

Στη Βουλή η ΠΑΣΕΠΟΝ για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

  • Στη Βουλή η ΠΑΣΕΠΟΝ για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Σειρά επίσημων επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στην Αθήνα έχει σήμερα και αύριο αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) υπό τον πρόεδρό της Άλκη Αναστασιάδη. Η αντιπροσωπεία έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον υφυπουργό παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, με εκπροσώπους κομμάτων αλλά και με το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα έχει επίσης συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΠΟΝ θα ενημερώσει στη Βουλή την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, σε συνεδρίασή της το απόγευμα.

Αφορμή για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας είναι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του προέδρου της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σχετικά θα ενημερώσει η ΠΑΣΕΠΟΝ την Επιτροπή στην οποία έχουν επίσης κληθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια και πρόεδρος του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών και της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ Μαρίνα Ματθαιουδάκη.