17 Ιούλιος 2016, 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2016, 21:02

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη και Ικόνιο

  • Πραξικόπημα στην Τουρκία: Συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη και Ικόνιο

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πραξικοπηματιών που αντιστέκονταν στη σύλληψή τους σε περιοχή κοντά στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και σε μια αεροπορική βάση στην κεντρική Τουρκία, γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος. 

Τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, οι πραξικοπηματίες δεν ανταπέδωσαν και τελικά συνελήφθησαν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reutets, επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, συγκρούσεις ξέσπασαν και σε αεροπορική βάση στο Ικόνιο, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετεχόντων στην απόπειρα πραξικοπήματος. «Η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο» επισήμανε ο αξιωματούχος.

Ερντογάν: Δεν θα αγνοήσουμε το αίτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε, απευθυνόμενος σε πλήθος πολιτών που φώναζε υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής, ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το αίτημα».


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Ο Ερντογάν που δάκρυσε σήμερα στην κηδεία ενός φίλου του, του διαφημιστή Ερόλ Ολτσάκ που σκοτώθηκε μαζί με το γιο του από υποστηρικτές των πραξικοπηματιών, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο την επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.