17 Ιούλιος 2016, 22:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2016, 22:44

Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί την Δευτέρα

  • Μοσκοβισί: Σκάνδαλο για τη δημοκρατία το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας
    Ο Πιέρ Μοσκοβισί, αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί επισκέπτεται την Αθήνα. Την Δευτέρα (18/7) θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης. Στις 15:15 ο Π. Μοσκοβισί και ο Ε. Τσακαλώτος θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Το ταξίδι του Π. Μοσοκοβισί, που γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και ταραγμένη συγκυρία για την Ευρώπη, κρίνεται ως αναγνωριστικό προοίμιο του νέου γύρου της διαπραγμάτευσης (το φθινόπωρο) με τους δανειστές.

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Με αφορμή την επίσκεψη του Ευρωπαίου επιτρόπου, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, πλέον απολύτως απαραίτητη είναι «η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων».