17 Ιούλιος 2016, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2016, 21:35

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Οι συλλήψεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000

  • Πραξικόπημα στην Τουρκία: Οι συλλήψεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000
    (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Έξι χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, και αναμένονται και άλλες συλλήψεις, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. «Η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Μποζντάγ, σύμφωνα με το NTV. Το τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι 34 στρατηγοί έχουν συλληφθεί έως τώρα. Πρόκειται κυρίως για εμβληματικές φυσιογνωμίες του στρατού όπως ο Ερντάλ Οζτούρκ, διοικητής της τρίτης στρατιάς, και ο Αντέμ Χουντούτι, διοικητής της δεύτερης στρατιάς.

Νωρίς σήμερα το πρωί, στην πόλη Ντενιζλί, ο διοικητής της φρουράς Οζάν Οζμπακίρ συνελήφθη μαζί με 51 στρατιώτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.

Εξάλλου, υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν για τον φερόμενο ρόλο τους στο πραξικόπημα στη βάση Ιντσιρλίκ, την οποία χρησιμοποιεί ο διεθνής συνασπισμός για τις επιδρομές του εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.

Ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν Βαν συνελήφθη χθες ταυτόχρονα με περίπου δώδεκα αξιωματικούς κατώτερης ιεραρχίας στη βάση, υπογράμμισε η τουρκική εφημερίδα. Οι βαθμοφόροι ανακρίνονται. Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Άγκυρα υποψιάζεται ότι η βάση Ιντσιρλίκ, η οποία έκλεισε χθες και παραμένει κλειστή και σήμερα, είχε χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό των μαχητικών αεροσκαφών που χρησιμοποίησαν οι πραξικοπηματίες το βράδυ της Παρασκευής. Οι εκκαθαρίσεις δεν περιορίζονται στον στρατό, συνεχίζει το πρακτορείο Anadolu, το οποίο μεταδίδει πως εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος 2.745 δικαστών και εισαγγελέων σε όλη την Τουρκία.