17 Ιούλιος 2016, 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2016, 16:08

Σαουδάραβας πρίγκιπας στη Μυτιλήνη με τη «Χριστίνα» του Ωνάση

  • Σαουδάραβας πρίγκιπας στη Μυτιλήνη με τη «Χριστίνα» του Ωνάση
    H πάλαι ποτέ ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση θαλαμηγός «Χριστίνα Ω» έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Το σκηνικό βίας που επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής «έδιωξαν» από την Τουρκία τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Ματζέντ Μπιν Αμντουλαχ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ της βασιλικής οικογένειας της Αραβικής χερσονήσου αλλά και τους οκτώ συνολικά εκλεκτούς καλεσμένους του που συμμετείχαν σε μια καλά σχεδιασμένη, από πλευράς ασφαλείας των επιβαινόντων κρουαζιέρα, με την ιστορική θαλαμηγό «Χριστίνα Ο».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος η εντυπωσιακή θαλαμηγός, πάλαι ποτέ ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση, απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και αντί για την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) στα μικρασιατικά παράλια, όπως ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει, κατευθύνθηκε τελικά στα ελληνικά νησιά. Πρώτος σταθμός, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ήταν το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έδεσε στον περίκλειστο τελωνειακό χώρο.

Νωρίς το πρωί ενώθηκε με τη θαλαμηγό «Elegant 007» με Ρώσους επιβαίνοντες και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατευθύνθηκαν μαζί ανοικτά της νότιας Λέσβου, στην περιοχή των Βατερών όπου η παρέα των μεγιστάνων θα κολυμπήσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Χίο. Ας σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Ματζέντ Μπιν Αμντουλαχ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ διαθέτει περιουσία που λέγεται ότι αγγίζει τα 300 δισ. δολάρια.