16 Ιούλιος 2016, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2016, 12:38

Ασφαλείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στην Τραπεζούντα

  • Ασφαλείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στην Τραπεζούντα
    Τα τανκς παραμένουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αν και η κατάσταση στην Τουρκία φαίνεται να ομαλοποιείται ( φωτ.: EPA / Togla Bozoglou)

Ασφαλείς είναι οι 71 Έλληνες μαθητές και τα 22 μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στην Τραπεζούντα, για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Κύπριου υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή aσφαλείς είναι επίσης οι μαθητές και τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ιθύνοντες στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθετηθεί με τον ίδιο τρόπο η επιστροφή των μαθητών, στην περίπτωση που αποφασιστεί η επιστροφή τους.

Σύμφωνα πάντα με τον Κύπριο υπουργό Παιδείας η Τουρκία έχει δηλώσει ότι εγγυάται την ασφάλεια των αποστολών όλων των χωρών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η οποία μάλιστα αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες της. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων για το κατά πόσον θα παραμείνουν στη χώρα για τη συνέχιση της διοργάνωσης. «Είναι μια απόφαση, η οποία θα ληφθεί συλλογικά», υποστήριξε.