16 Ιούλιος 2016, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2016, 10:47

Κανένα πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα

  • Χρυσό, μετρητά, ΙΧ κατασχέθηκαν στα τελωνεία το 3μηνο Απριλίου-Ιουνίου
    Τελωνείο Κήπων (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ηρεμία επικρατεί στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα του Έβρου μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές Αρχές των τελωνείων Κήπων και Καστανέων η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοιχτή όχι όμως και η έξοδος προς την Ελλάδα.

Η κίνηση των διερχομένων προς την Τουρκία χαρακτηρίζεται μειωμένη έως ανύπαρκτη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού Ελλήνων και Τούρκων που καθημερινά διέρχονται των συνόρων.

Αρκετοί εκ των περιορισμένων ταξιδιωτών που προσήλθαν από τα ξημερώματα στους δύο τελωνειακούς σταθμούς, μετά την ενημέρωσή τους από τις αστυνομικές Αρχές,για τη μέχρι στιγμής απαγόρευση της εξόδου από την Τουρκία, δεν εισέρχονται στη γείτονα. Επίσης, υπάρχει μικρός αριθμός κυρίως επιχειρηματιών και Τούρκων κατοίκων του εξωτερικού που επιστρέφουν στην Τουρκία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες επιλέγουν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους ευελπιστώντας ότι σύντομα θα αρθεί η απαγόρευση της εξόδου.

Οι αστυνομικές Αρχές αναμένουν αυξημένη κίνηση μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτιμώντας ότι ικανός αριθμός επισκεπτών που «εγκλωβίστηκαν» εκεί εξαιτίας των αιφνιδιαστικών εξελίξεων, επιθυμούν να εξέλθουν.