16 Ιούλιος 2016, 00:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2017, 23:11

Τουρκικός στρατός: Έχουμε καταλάβει την εξουσία

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέλαβε την εξουσία στη χώρα για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί, ο στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν, και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, ενώ κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη. Αυτό που φαίνεται να επιβεβαιώνεται προς στιγμήν είναι οι χαμηλές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στην Άγκυρα, το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, ο αποκλεισμός του αεροδρομίου Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης από τανκς και η μεγάλη δυσκολία πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση για να αποφασιστεί αν απαιτούνται να γίνουν περαιτέρω κινήσεις με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης εξωτερίκευσης της κρίσης της γειτονικής χώρας είτε στο Αιγαίο είτε στον Έβρο.

Η σελίδα δεν χρειάζεται refresh. Ανανεώνεται αυτόματα όταν υπάρχει νέα ενημέρωση.