16 Ιούλιος 2016, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2016, 23:11

Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες έως την Τρίτη
    (Φωτ.: Flickr)

Ένα μικρό διάλειμμα στις υψηλές θερμοκρασίες και τον αίθριο καιρό το Σάββατο. Στα δυτικά και τα βόρεια, και κατά τόπους στα κεντρικά, νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικότερα τμήματα. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα ανατολικά αρχικά ανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, και στην κεντρική Μακεδονία το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί 5 με 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.