14 Ιούλιος 2016, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2016, 20:47

Ζέστη και τοπικές βροχές την Παρασκευή

  • Αφρικανικός καύσωνας στην Ελλάδα από σήμερα
    (Φωτ.: EPA / Zoltan Balogh)

Αρχικά γενικά αίθριο καιρό προβλέπει την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όμως, από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια, και από το βράδυ στα δυτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους, και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, σε υψηλά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 και πιθανό κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά οπού βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 βαθμιαία στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Από το βράδυ νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες και στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 38 και κατά τόπους στο εσωτερικό των ηπειρωτικών περιοχών έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.