14 Ιούλιος 2016, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2016, 13:36

Οι Έλληνες της Κριμαίας ευχαριστούν τον Ιβάν Σαββίδη για την προσφορά του στον ελληνισμό

  • Οι Έλληνες της Κριμαίας ευχαριστούν τον Ιβάν Σαββίδη για την προσφορά του στον ελληνισμό
    Ο πρόεδρος των Ελλήνων της Κριμαίας Ιβάν Σόνους και ο πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης

Η πλούσια δράση του Ιβάν Σαββίδη για τον ελληνισμό, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, αντικατοπτρίζεται στις πρωτοβουλίες που συνεχώς λαμβάνει. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του στην ανέγερση του μνημείου της Ελληνικής Λεγεώνας του αυτοκράτορα Νικολάου Α΄ στην Ιστορική Λεωφόρο της Σεβαστούπολης της Ρωσίας.

Οι Έλληνες της Κριμαίας έστειλαν επίσημη επιστολή στον πρόεδρο των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη, για να τον ευχαριστήσουν για το πατριωτικό έργο του.

«Αγαπητέ Ιβάν Σαββίδη! Τα εγκαίνια του μνημείου της Ελληνικής Λεγεώνας του Νικολάου Α΄ στην Ιστορική Λεωφόρο στη Σεβαστούπολη στις 10 Ιουλίου 2016 θεωρείται φόρος τιμής για τους Έλληνες που πολέμησαν για την Ορθοδοξία αλλά και για τη Ρωσία. Είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την προβολή και τη διάδοση του ελληνισμού, όχι μόνο στην Κριμαία αλλά και έξω από τα όρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Ο Ιβάν Σόνους και ο Ιβάν Σαββίδης στα εγκαίνια του ελληνικού μνημείου στη Σεβαστούπολη (φωτ.: Σάντρο Κιριάκ)

»Αυτό το ιστορικό γεγονός θα εμπνεύσει την παλιά και τη νέα γενιά να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στη δράση και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κοινότητας, η οποία υπολογίζεται ως μέρος του εθνοπολιτιστικού ποικιλόμορφου πλούτου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

»Τα θετικά συναισθήματα και η περηφάνια για τον λαό σας, Ιβάν Σαββίδη, σας δίνουν επιπλέον κίνητρο για τη δράση και τη συνεχή παρουσία σας ανάμεσα μας. Και αυτό είναι κάτι το ανεκτίμητο για μας.

»Σας ευχόμαστε υγεία, ενέργεια και ευημερία! Με αγάπη και σεβασμό, οι Έλληνες της Κριμαίας και ο πρόεδρος της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας της, Ιβάν Σόνους!