14 Ιούλιος 2016, 16:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2016, 15:23

Η Ποντιακή Νεολαία Αττικής μάζεψε αίμα για όσους το έχουν ανάγκη

  • Η Ποντιακή Νεολαία Αττικής μάζεψε αίμα για όσους το έχουν ανάγκη
    Οι εκπρόσωποι των συλλόγων σε αναμνηστική φωτογραφία (Φωτ.: Γιώργος Βαρυθυμιάδης)

Αυξημένες είναι πάντα οι ανάγκες για αίμα το καλοκαίρι, λόγω των πολλών ατυχημάτων αλλά και του γεγονότος ότι οι εθελοντές αιμοδότες μειώνονται εξαιτίας των διακοπών. Με τα ποσοστά της εθελοντικής αιμοδοσίας να είναι ιδιαίτερα χαμηλά στη χώρα μας, δράσεις όπως αυτή της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής έρχονται να συμβάλλουν στο να καλυφθεί το μεγάλο κενό και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους ανθρώπους.

Για 12η φορά η ΕΠΟΝΑ έδωσε αίμα για τον συνάνθρωπο. Πάνω από 250 φιάλες η ποσότητα που έχει συγκεντρώσει από το 2011 έως σήμερα.

Συνολικά 45 φιάλες αίμα έδωσαν όσοι πήγαν την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρου Αγίου Ανδρέα Λαυρίου, το οποίο φιλοξένησε την κινητή μονάδα αιμοληψίας νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Στην πρόσκληση της ΕΠΟΝΑ, σύνθημα της οποίας είναι «Δίνουμε ζωή γιατί είναι στο αίμα μας», ανταποκρίθηκαν μέλη των συλλόγων Ποντίων «Ο Μιθριδάτης», Κρητών «Η Μεγαλόνησος», Ηπειρωτών «Ο Πύρρος», Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Πελοποννησίων «Ο Κολοκοτρώνης», Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών, η Ένωση Θηραίων «Αγία Ειρήνη» και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος.

«Ήταν λίγο δύσκολα λόγω καλοκαιριού, αλλά οι Λαυριώτες το στήριξαν», λέει ικανοποιημένος στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής Αλέξανδρος Εφραιμίδης. Στην τράπεζα αίματος της ΕΠΟΝΑ έχουν πρόσβαση όλοι οι σύλλογοι (ποντιακοί και μη), αλλά και μεμονωμένοι ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα, από όλη την Ελλάδα.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις