13 Ιούλιος 2016, 23:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2016, 22:43

Το ΥΠΟΙΚ θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους για να μυρίζουν το παράνομο χρήμα!

  • Το ΥΠΟΙΚ θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους για να μυρίζουν το παράνομο χρήμα!
    Ομάδα ανάλογη με εκείνη των αστυνομικών σκύλων θέλει να δημιουργήσει το ΥΠΟΙΚ (φωτ.: astynomia.gr)

Λαγωνικά Κ9, με χαρισματική όσφρηση που τους θα επιτρέπει να ανιχνεύουν χαρτονομίσματα, ενδιαφέρεται να «προσλάβει» το υπουργείο Οικονομικών! Οι τετράποδοι… δημόσιοι υπάλληλοι θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή των εισόδων και εξόδων της χώρας, με στόχο να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή και η μεταφορά μετρητών άνω των 2.000 ευρώ στο εξωτερικό (πρόκειται για όριο που τέθηκε ανά φυσικό πρόσωπο στο πλαίσιο των capital controls).

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν θα αξιοποιηθούν και σε άλλα πόστα, όπως οι έφοδοι του ΣΔΟΕ σε καταστήματα και έδρες επιχειρήσεων, οι έλεγχοι σε θυρίδες κ.λπ.

Με μια ασυνήθιστη απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών συγκροτεί τριμελή επιτροπή αξιολόγησης της καταλληλότητας σκύλων για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων, με στόχο να εξεταστούν οι προσφορές που θα υποβληθούν για την προμήθεια τεσσάρων σκύλων.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, θα προτιμηθούν γερμανικοί ποιμενικοί, λαμπραντόρ ή μαλινουά που θα είναι ηλικίας 12 έως 24 μηνών και θα είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, η απόφαση ορίζει ότι οι σκύλοι θα πρέπει να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης-ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης) και επαναφοράς σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες κ.λπ.).