12 Ιούλιος 2016, 23:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2016, 22:08

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για τη δίκη της Siemens

  • Πειθαρχικές διώξεις κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση της Siemens

Σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία υπήρξε σήμερα με φόντο την αναβολή της δίκης σχετικά με την υπόθεση Siemens, που αφορά το σκέλος της σύμβασης για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ. Ευθύνες στην κυβέρνηση, καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εάν στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη» τόνιζαν πηγές από τη ΝΔ. Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. «Tα συνεχόμενα "λάθη" που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα "δωράκια", όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με τη σπουδή της ΝΔ. Ας μην ανησυχούν. Όλα θα έρθουν στο φως» σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στην κόντρα έκανε παρέμβαση και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη που τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».