15 Ιούλιος 2016, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2016, 10:19

Νέα σελίδα για το Σύλλογο Ελλήνων του Κιέβου «Κωνσταντίνος Υψηλάντης»

  • Νέα σελίδα για το Σύλλογο Ελλήνων του Κιέβου «Κωνσταντίνος Υψηλάντης»
    Οι Έλληνες του Κιέβου ενωμένοι με ένα νέο όραμα και σχέδια για το μέλλον

Ένα νέο όραμα, μια νέα πνοή αποκτά ο Σύλλογος Ελλήνων του Κιέβου «Κωνσταντίνος Υψηλάντης». Αυτή η ώθηση οφείλεται τόσο στον πρόεδρό του Νικολάι Κορέτσκι, όσο και στη συνεργασία και δραστηριοποίηση της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Προτσένκο, και στην υποστήριξη του Έλληνα επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα. Οι Έλληνες του Κιέβου ένωσαν λοιπόν τις δυνάμεις τους στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για να συζητήσουν για την τωρινή του κατάσταση και την αναπτυξιακή πορεία του στο μέλλον.

Παρόντες στη Γενική Συνέλευση ήταν το ΔΣ του συλλόγου και τα μέλη που αποφάσισαν να αναμιχθούν περισσότερο στις αποφάσεις και τις συζητήσεις.

Σε μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν το σύλλογο. Τα νέα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων που έλαβε χώρα στην Ουκρανία, στην οποία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παντελής Μπούμπουρας, έθιξε το φλέγον ζήτημα της παροχής ελληνικών θεωρήσεων για τους Ουκρανούς πολίτες.


Ο επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας (αριστερά) με τον πρόεδρο των Ελλήνων του Κιέβου Νικολάι Κορέτσκι

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης όλων των συμμετεχόντων στη Γενική Συνέλευση έγινε ο σχεδιασμός του επίσημου λογότυπου του συλλόγου. Επίσης, όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν τη δοκιμαστική έκδοση της ιστοσελίδας του συλλόγου, όπως σχεδιάστηκε από τους συνεργάτες της εταιρείας «Wedes web-studio».

Όπως αποκαλύφθηκε, έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τη συντήρηση του μνημείου του Κωνσταντίνου Υψηλάντη στο Κίεβο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από το θάνατό του.

Στη συνέλευση τέθηκε επί τάπητος και η πρόταση της δημιουργίας και ίδρυσης ελληνικού τμήματος εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταυρίδας «Βλάντιμιρ Βερνάντσκι» για την προετοιμασία των καθηγητών νεοελληνικής γλώσσας. Χάρη στην υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παντελή Μπούμπουρα, ήδη δώδεκα φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο της Ταυρίδας δωρεάν.

Οι συζητήσεις στο συμβούλιο κάποια στιγμή μετατοπίστηκαν στο πεδίο της ιστορίας, όπου έγινε αναφορά στην περίοδο των σταλινικών διώξεων που υπέστησαν Έλληνες του Κιέβου.

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα των Ελλήνων της Ουκρανίας ο Σύλλογος Ελλήνων του Κιέβου δηλώνει: «Είμαστε χαρούμενοι που όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες έρχονται στο σύλλογό μας. Προσκαλούμε τους Έλληνες του Κιέβου αλλά και τους φιλέλληνες να ενσωματωθούν στο Σύλλογο Ελλήνων του Κιέβου “Κωνσταντίνος Υψηλάντης”».