12 Ιούλιος 2016, 12:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2016, 16:21

Επίθεση ενόπλων κατά αστυνομικών στην Κερασούντα

  • Επίθεση ενόπλων κατά αστυνομικών στην Κερασούντα
    Συγγενείς των τραυματιών περιμένουν να μάθουν νέα μετά από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα (φωτ.: haberler.com)

Πυρ κατά περιπολικού της αστυνομίας άνοιξαν τη Δευτέρα το βράδυ, ένοπλοι κοντά στην Κερασούντα, με συνέπεια να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί. 

Η επίθεση έγινε με πολεμικά όπλα, στην είσοδο της κωμόπολης Ντερελί, που βρίσκεται στο δρόμο Κερασούντας-Νικόπολης, στο 32ο χιλιόμετρο. 

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κερασούντας.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή εξέταζαν το ενδεχόμενο πίσω από αυτή να κρύβονται Κούρδοι και Αριστεροί αντάρτες που δρουν στην περιοχή. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Κοινή Διοίκηση του Εννιαίου Επαναστατικού Κινήματος των Λαών (HBDH) που μάλιστα έκανε λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

«Στις 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 23:00, μαχητές του HBDH επιτέθηκαν σε αστυνομική περίπολο, στο Ντερελί της Κερασούντας. Από την επίθεση ένας αστυνομικός που ήταν στο αυτοκίνητο σκοτώθηκε και δυο τραυματίστηκαν. Επίσης, οι μαχητές μας επιτέθηκαν και σε αυτοκίνητο της αστυνομίας που ήρθε για υποστήριξη. Και στην επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και άλλος ένας τραυματίστηκε. Η επίθεση έγινε κατά του φασιστικού κράτους του ΑΚΡ» σημειώνει στην ανακοίνωση το HBDH.