13 Ιούλιος 2016, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2016, 11:09

Ο ελληνισμός της Ρωσίας συνεδρίασε στη Συμφερόπολη παρουσία Ιβάν Σαββίδη

  • Ο ελληνισμός της Ρωσίας συνεδρίασε στη Συμφερόπολη παρουσία Ιβάν Σαββίδη
    Οι Έλληνες της Ρωσίας ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους

Για άλλη μια φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους οι Έλληνες της Ρωσίας στα γραφεία της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Κριμαίας «Ταυρίδα». Οι εκπρόσωποι των ελληνικών συλλόγων της Ρωσίας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας συγκεντρώθηκαν στις 9 Ιουλίου στη Συμφερόπολη για να συζητήσουν σημαντικά θέματα για την ελληνική διασπορά. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης, για να συντονίσει τις εργασίες.

Ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι η συνάντηση της Αυτονομίας πραγματοποιήθηκε την παραμονή ενός πολύ σημαντικού γεγονότος, των εγκαινίων του μνημείου της Ελληνικής Λεγεώνας του αυτοκράτορα Νικολάου Α΄.

Κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν το αποτέλεσμα των εργασιών που είχαν σχέση με την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και για την πορεία προς την καθολική αναγνώρισή της.


Ιβάν Σόνους, Ιβάν Σαββίδης, Ηλίας Κανακίδης

Επίσης, θίχτηκε για άλλη μια φορά το ζήτημα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας οργάνωσης που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ποντιακού ελληνισμού. Επί τάπητος τέθηκε και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, και συζητήθηκαν νέοι τρόποι ανάπτυξης και διεύρυνσης της ελληνικής εκπαίδευσης στη Ρωσία.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά τη συνάντηση, έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης για το κλείσιμο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Στη συνέλευση της Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας έδωσε το παρών και ο αναπληρωτής πρόεδρος της κρατικής επιτροπής στα θέματα διεθνών σχέσεων και των απελαθέντων πολιτών, Γιούρι Κοσμίνιν. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της συνάντησης και τόνισε τη σημασία της συνεχούς δραστηριοποίησης της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας. Κυρίως, όμως, συνεχάρη προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη.


Ο Ιβάν Σαββίδης κατά την παραλαβή του τιμητικού διπλώματος για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Φάρος της Κριμαίας»

«Είμαστε περήφανοι που τον Μάιο αυτού του έτους στη Γιάλτα έλαβε χώρα το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού “Φάρος της Κριμαίας”, και εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε χάρη στην υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη» δήλωσε ο Γιούρι Κοσμίνιν, και παρέδωσε στον Ιβάν Σαββίδη ένα τιμητικό δίπλωμα εκ μέρους του δημάρχου της Κριμαίας, στο οποίο αναγράφεται: «Ευχαριστούμε για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του πρώτου Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού “Φάρος της Κριμαίας”».

  • Το pontos-news.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού «Φάρος της Κριμαίας».