11 Ιούλιος 2016, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2016, 16:54

Οι φημισμένες ταυρομαχίες του Πόντου

  • Οι φημισμένες ταυρομαχίες του Πόντου

Στο παρχάρι Καυκασόρ του νομού Αρτβίν γίνονται οι πιο φημισμένες ταυρομαχίες της περιοχής του Πόντου, που δεν έχουν καμία σχέση με τα αιματηρά θεάματα των Ισπανών και των ισπανόφωνων, όπου ο ταύρος σκοτώνεται από τον ταυρομάχο. Πρόκειται για ταυρομαχίες μεταξύ ταύρων, με τον νικητή να στεφανώνεται, όπως γινόταν στους αγώνες της αρχαίας Ελλάδας.

Στις ταυρομαχίες αυτές οι κτηνοτρόφοι φέρνουν τους καλύτερους ταύρους που έχουν, οι οποίοι αναμετρώνται σε ζευγάρια στο γήπεδο, με τον κόσμο να χειροκροτεί και να απολαμβάνει το θέαμα, το οποίο –όπως προαναφέραμε– δεν έχει αίματα αλλά νικητή και ηττημένο. Στις φετινές ταυρομαχίες, που έγιναν στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Καυκασόρ, συμμετείχαν 57 ταύροι, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τα κιλά τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου τρεις χιλιάδες θεατές. Ωστόσο, μέλη του συλλόγου «Το Πράσινο Άρτβιν», μοίρασαν μπλουζάκια και διαφημιστικό υλικό, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στο παρχάρι Καυκασόρ και την τοποθεσία Τζεράχτεπε, που –όπως υποστηρίζουν– μολύνει το περιβάλλον.