10 Ιούλιος 2016, 23:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2016, 21:56

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας
    (Φωτ.: imerazante.gr)

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας «έφυγε» σήμερα ξαφνικά βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 14 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με άρθρα ιστορικού, πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου στην τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου Ελεύθερη Φωνή, με μεταφράσεις στην εφημερίδα Αυγή, με βιβλιοκριτική στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και άρθρα στο περιοδικό «Information».

Από το Μάρτιο του 1982 μέχρι την συνταξιοδότησή του εργαζόταν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως συντάκτης στο εξωτερικό δελτίο, ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης, ως γενικός αρχισυντάκτης και αρχισυντάκτης του Πολιτικού Τμήματος και ως διευθυντής του Πολιτικού τμήματος.
Εργάσθηκε επίσης ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη, ως αρχισυντάκτης στον ρ/σ Top FM, ως πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας και ως πολιτικός συντάκτης του ρ/σ ΩΧ FM.

‘Ήταν ανταποκριτής στην Αθήνα του κυπριακού ρ/σ Super FM , του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος», του ελληνικού προγράμματος του κρατικού ραδιοσταθμού της Αυστραλίας SBS, της κυπριακής εφημερίδας Ο Πολίτης και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Έγραψε επίσης το μυθιστόρημα «Ο Τάφος του Κικέρωνα». Υπήρξε μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

Συλληπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλ. Γεροβασίλη, κ.ά.