10 Ιούλιος 2016, 17:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2016, 17:33

Συναντήσεις Κοτζιά με ΥΠΕΞ πΓΔΜ, Αλβανίας και Εσθονίας

  • Στην πΓΔΜ ο Νίκος Κοτζιάς
    Ο Ν. Κοτζιάς με τον ΥΠΕΞ της πΓΔΜ Ν. Πόποσκι (φωτ.: mfa.gr)

Σειρά επαφών με ομολόγους του είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, τον Αλβανό ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι και την υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας Μαρίνα Καλγιουράντ.

Κοτζιάς και Ποπόσκι εξέτασαν θέματα διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην προώθηση και υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. Με τον Αλβανό ΥΠΕΞ συζητήθηκε ο τρόπος που θα μεθοδευθεί η λύση σειράς προβλημάτων που υφίστανται ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και την προοπτική ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


O Ν. Κοτζιάς με τον Ν. Μπουσάτι

Τέλος, κατά τη συνάντηση με την Μ. Καλγιουράντ, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και συμφωνήθηκε η σημασία διατήρησης της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, τέθηκε επί τάπητος η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και η κα Καλγιουράντ εξέφρασε στον Ν. Κοτζιά τη βούληση της Εσθονίας να συνδράμει στον επιμερισμό των βαρών που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση και να ανταποκριθεί στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για μετεγκατάσταση προσφύγων στην επικράτειά της.


Ο Ν. Κοτζιάς με την ΥΠΕΞ της Εσθονίας Μ. Καλγιουράντ