10 Ιούλιος 2016, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2016, 17:35

Στα «Χρυσά Γάντια της Βοϊβοντίνα» ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Νανιτζανιάν

  • Στα «Χρυσά Γάντια της Βοϊβοντίνα» ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Νανιτζανιάν

Ο Έλληνας πρωταθλητής Βαγγέλης Νανιτζανιάν ταξιδεύει στη Σερβία στις 17 του μήνα, για να λάβει μέρος στο τουρνουά πυγμαχίας Νέων που θα διεξαχθεί στην πόλη Σουμπότιτσα, που βρίσκεται στην επαρχία της Βοϊβοντίνα, κοντά στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας. Πρόκειται για διεθνές τουρνουά, που διεξάγεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (AIBA) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (EUBC) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Σερβίας.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με τίτλο «The Golden Glove of Vojvodina», λαμβάνει χώρα για 34η φορά στην ιστορία, ενώ αναμένεται η συμμετοχή πυγμάχων υψηλού επιπέδου από τις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο. Αυτό το τουρνουά αποτελεί το πρώτο από μία σειρά διοργανώσεων στις οποίες θα συμμετέχει ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων που θα γίνει το Νοέμβριο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Ο «Vangun» γεννήθηκε πριν από 17 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ η καταγωγή του είναι από την Αρμενία. Είναι μέλος του τμήματος Πυγμαχίας του ΠΑΟΚ από την ηλικία των εννέα ετών. Προπονητής του, από τα πρώτα του βήματα στο χώρο, είναι ο Γιώργος Ελευθερίαδης. Είναι Πανελλήνιος Πρωταθλητής Πυγμαχίας επί τρία συνεχόμενα έτη και αγωνίζεται στη Super Heavyweight (+91kg).