10 Ιούλιος 2016, 14:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2016, 14:15

Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεβέν Ριβλίν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ θερμή συνάντηση, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για τη χώρα μας και εξέφρασε τη χαρά του που η πολιτική προσέγγιση, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, είναι μια πολιτική, η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

«Σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», τόνισε –μεταξύ άλλων– ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρ. Ραβλίβ, αναφερόμενος στα ζητήματα τρομοκρατίας, τόνισε την απειλή του ισλαμικού φονταμενταλισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και το Ιράν, ενώ σχετικά με το μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι μια πολυεπίπεδη οικουμενική κρίση φέρνει κρίση και στις κοινωνίες.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Βουλής Γιούλι Έντελστάιν.

Επίσης, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ Α. Ναχμίας-Βέρμπιν και με την υπουργό Εξωτερικών και Συμπρόεδρο του Κόμματος Zionist Union Τζίπι Λίβνι. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία, καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.