10 Ιούλιος 2016, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2016, 00:07

Άμστερνταμ 2016: Η Στεφανίδη στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο)

  • Άμστερνταμ 2016: Η Στεφανίδη στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο)
    (Φωτ.: segas.gr)

Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε στο στήθος της η Κατερίνα Στεφανίδη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Άμστερνταμ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της ολλανδικής πόλης πανηγύρισε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της καθώς ξεπέρασε τα 4,81 μ. στο άλμα επί κοντώ και παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης, το οποίο κατείχε από το 2006 η Γελένα Ισινμπάγεβα. 

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,55 μ., συνέχισε στα 4,65 μ. και έπειτα ξεπέρασε τα 4,70 μέτρα (όλα τα ύψη με την πρώτη). Με τα 4,70 είχε εξασφαλισμένη την πρωτιά. Ωστόσο, δεν της έφτανε αυτό. Συνέχισε και πέρασε με την τρίτη τα 4,81 μέτρα, σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων. 

«Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης της Ισιμπάγεβα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της και εξήγησε: «Ήμουν έτοιμη να πηδήσω ακόμη υψηλότερα όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θεωρούσα πως το 4,45 μ. θα δώσει μετάλλιο και με το 4,70 μ. ήμουν σίγουρη πως θα κερδίσω, ωστόσο δεν μου έφτανε αυτό ήθελα και το ρεκόρ».

Πλέον από τη συλλογή της αθλήτριας του ΑΟ Φιλοθέης λείπει το Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο έχει δηλώσει από καιρό πως θα διεκδικήσει το Ρίο, αλλά και ένα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού (πριν από λίγο καιρό είχε κατακτήσει το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ). Στον αγώνα του Άμστερνταμ, δεύτερη κατετάγη η Λίζα Ρίζιχ, τρίτη η Αντζέλικα Μπένγκστον και την τέταρτη θέση κατέλαβε η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,55μ.