9 Ιούλιος 2016, 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2016, 20:57

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

  • Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου στα Εξάρχεια
    Το σημείο όπου δύο κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν τον Αιγύπτιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου, γνωστού με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι», στις 7 Ιουλίου στα Εξάρχεια, με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου “Χαμπίμπι”, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη».

Ο συντάκτης του κειμένου κάνει μια μακροσκελή ανάλυση της κατάστασης στα Εξάρχεια, αναφέροντας ότι ο Αιγύπτιος ήταν ένας «παρανοϊκός», που έσπερνε τον φόβο «με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της Aστυνομίας, πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά».

Επίσης κάνει λόγο για «ταξικό πόλεμο», ενώ καλεί τη νεολαία να απομακρυνθεί από τον κόσμο των ναρκωτικών. Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση: «Ή εμείς ή αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει».

Μετά την ανάληψη ευθύνης στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας, μπαίνει πλέον και επίσημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.