9 Ιούλιος 2016, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2016, 12:28

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση, στην παλιά χωματερή της Σάμου, φαίνεται να είναι σε ύφεση, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες. Η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα i-samos.gr αναφέρει ότι από τη φωτιά απειλήθηκαν πάνω από 30 σπίτια, επιχειρήσεις αλλά και δύο πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η φωτιά που καίει σε πολλά μέτωπα έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και αγροτοκαλλιεργειών.

Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 50 εθελοντές, 20 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Ήδη αποστέλλονται ενισχύσεις με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, με το αρματαγωγό «Ικαρία» του Πολεμικού Ναυτικού που απέπλευσε νωρίς το πρωί από τη Σαλαμίνα.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική εφημερίδα i-samos.gr ξεκίνησε έξω από την χωματερή σε κτήμα όπου εκτελούνταν εργασίες οξυγονοκόλλησης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και οι προανακριτικοί υπάλληλοι, φέρεται να έχουν εκδώσει ένταλμα προσαγωγής δύο ατόμων που εκτελούσαν τις εργασίες.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή Φελλός της Άνδρου.