9 Ιούλιος 2016, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2016, 14:27

Έγραψαν ιστορία τα Ευκλείδεια 2016 στις Αχαρνές (φωτο, βίντεο)

  • Έγραψαν ιστορία τα Ευκλείδεια 2016 στις Αχαρνές (φωτο, βίντεο)
  • Έγραψαν ιστορία τα Ευκλείδεια 2016 στις Αχαρνές (φωτο, βίντεο)
  • Έγραψαν ιστορία τα Ευκλείδεια 2016 στις Αχαρνές (φωτο, βίντεο)
  • Έγραψαν ιστορία τα Ευκλείδεια 2016 στις Αχαρνές (φωτο, βίντεο)
  • Έγραψαν ιστορία τα Ευκλείδεια 2016 στις Αχαρνές (φωτο, βίντεο)

Μπορεί να ακυρώθηκε το φετινό Λάλεμαν  Παρχαρομάνας στο Κατσιμίδι, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς –απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσάρεστη για το σύλλογο–, αυτό όμως δεν πτόησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο καπετάν Ευκλείδης» να διοργανώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα «Ευκλείδεια 2016».

Για πρώτη φορά γιόρτασαν, όπως ορίζει το καταστατικό, την εορτή της Αγίας Κυριακής. Είναι η μέρα που γιορτάζει και ο σύλλογος.

Έτσι λοιπόν, αν και καθημερινή η Πέμπτη 7 Ιουλίου, εκατοντάδες άτομα κατέκλεισαν το χώρο του δημοτικού πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σύλλογο.

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» έκανε ποδαρικό στην εκδήλωση με το χορευτικό του τμήμα. Στη συνέχεια ο Καλλιτεχνικός-Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα για να δώσει τη σκυτάλη στους οικοδεσπότες χορευτές, την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών. Από πλευράς της Λέσχης, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων έδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στους φιλοξενούμενους συλλόγους.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστος Νυφαδόπουλος για την αθλητική του πορεία, από τον πρόεδρο της Λέσχης Γιάννη Τοπαλίδη.


Ο μικρός Χαράλαμπος έκλεψε τις εντυπώσεις με το νταούλι του

Πέλα Νικολαΐδη, Στάθης Παυλίδης, Γιώργος Τσιλικίδης, Αλέξανδρος και Άκης Κοπαλάς και Παναγιώτης Καλπακίδης στο τραγούδι, Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Δημήτρης Κοσμίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κώστας Κωστελίδης και Γεωργία Παπαδοπούλου στη λύρα, Νίκος Μαυρίδης και Νίκος Σιδηρόπουλος στο νταούλι, Δημήτρης Σαρσαρίδης, Κώστας Ευσταθιάδης στο μπάσο, Νίκος Τριανταφυλλίδης και Στάθης Σαντσαρίδης στο αρμόνιο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσα του ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κασσαβός ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν τα μέλη του ΔΣ Ειρήνη Πουμπουρίδου και Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις