7 Ιούλιος 2016, 22:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2016, 21:05

Με πρότζεκτ ενάντια στο bullying Έλληνες φοιτητές έφτασαν μέχρι τη Microsoft

  • Με πρότζεκτ ενάντια στο bullying Έλληνες φοιτητές έφτασαν μέχρι τη Microsoft
    Η φοιτητική ομάδα Amanda ενθουσιασμένη και έτοιμη για τους τελικούς στις ΗΠΑ

Η ελληνική φοιτητική ομάδα Amanda θα ταξιδέψει στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιατλ των ΗΠΑ, όπου θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 35 ομάδες στους τελικούς του διεθνούς διαγωνισμού Imagine Cup από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου. Το χρηματικό έπαθλο των 50.000 δολαρίων θα κερδίσει όποιος λάβει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, καθώς και την ευκαιρία συμμετοχής σε μια ιδιωτική συνεδρία συμβουλευτικής καθοδήγησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Η Microsoft μέσω διαγωνισμών αναζητά δημιουργικά μυαλά που δύνανται να αλλάξουν τον κόσμο της τεχνολογίας μέσω εμπνευσμένων και πρωτότυπων ιδεών.

Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες: στους τομείς της Καινοτομίας (Innovation), των Παιχνιδιών (Games) και των Πολιτών του Κόσμου (World Citizenship). Η ομάδα Amanda, που θα διαγωνιστεί στην τελευταία κατηγορία, απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. 


Το ψηφιακό πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας σε δοκιμαστική λειτουργία 

Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν έναν ψηφιακό οπτικό χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα.


Η μάσκα εικονικής πραγματικότητας σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο

Στο χώρο αυτόν, ο χρήστης με μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός βιντεοπαιχνιδιού και αλληλοεπιδρά με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό. Μέσα από τις αλληλεπιδράσεις του το ψηφιακό πρόγραμμα αναλύει τη συμπεριφορά του και ανάλογα με το πόσο επιρρεπής είναι στην κακομεταχείριση, δέχεται συμβουλές ειδικά καθορισμένες από ψυχολόγους. Στόχος είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του bullying που, όπως παρατηρείται σε αυτήν την εποχή, ταλανίζει έντονα πολλές κοινωνίες.