7 Ιούλιος 2016, 17:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2016, 13:39

Τι ξεχωριστό ετοιμάζουν οι Πόντιοι του Θρυλορίου για το 2ο Έτος Γαστρονομίας;

  • Τι ξεχωριστό ετοιμάζουν οι Πόντιοι του Θρυλορίου για το 2ο Έτος Γαστρονομίας;
  • Τι ξεχωριστό ετοιμάζουν οι Πόντιοι του Θρυλορίου για το 2ο Έτος Γαστρονομίας;
  • Τι ξεχωριστό ετοιμάζουν οι Πόντιοι του Θρυλορίου για το 2ο Έτος Γαστρονομίας;

Ξεκίνησε ως τοπικό γεγονός, αλλά φέτος περνά τα όρια της Θράκης. Σκοπός των διοργανωτών είναι στο μέλλον το Θρυλόριο της Κομοτηνής να αποτελέσει το επίκεντρο της ποντιακής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Ο λόγος για το γαστρονομικό γεγονός που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Το «2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας».

Προκειμένου να κοινοποιήσουν το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός, τα μέλη του σωματείου επιστράτευσαν κάμερες και βγήκαν στους δρόμους του χωριού για τα γυρίσματα ενός τρέιλερ. Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, με διάφορες δράσεις προσπαθούν να προωθήσουν το 2ο Έτος Γαστρονομίας και «να φτάσει μέχρι την Αθήνα» του χρόνου. Θα συμμετάσχουν περισσότερα από 16 σωματεία, ενώ σημαντική θα είναι και η συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.


Οι συντελεστές του τρέιλερ

Η «ιστορία» του τρέιλερ ξεκινά με τον πρωταγωνιστή που τρέχει στους δρόμους του χωριού. Στο διάβα του συναντά διάφορα πρόσωπα από τα οποία παίρνει διάφορα αντικείμενα. Την ποδιά από μια γυναίκα καθώς την τινάζει, την κουτάλα από έναν πραματευτή, το καπέλο από έναν ζαχαροπλάστη, μέχρι που φτάνει έτοιμος... σεφ στην πλατεία. Εκεί κάποιοι ήδη στρώνουν το τραπέζι.

«Έφτασε το μεγάλο γεγονός» είναι το νόημα του τρέιλερ (παραγωγή της Maik Productions), το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες και θα προβληθεί και σε τοπικά μέσα της βορείου Ελλάδος.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

  • Τις φωτογραφίες τράβηξε η Ευσταθία Τσακάλου.
Gallery
Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ11
ΙΟΥΛΙΟΣ
2016