7 Ιούλιος 2016, 14:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2016, 14:58

Live εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού (βίντεο)

  • Live εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού (βίντεο)
    Δεκάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κυβερνήτη στη Μινεσότα για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Φιλάντε Καστίλε (φωτ.: Leila Navidi/ Star Tribune)
  • Live εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού (βίντεο)
  • Live εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού (βίντεο)

Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη το νέο περιστατικό ωμής βίας από αστυνομικό σε βάρος Αφροαμερικανού στη Μινεσότα, που είχε τραγικό τέλος για το θύμα και το οποίο έγινε γνωστό σε ζωντανή μετάδοση στο facebook.

Η Λάβις Ρέινολντς, σύντροφος του Φιλάντο Καστίλε, 32 ετών, μετέδωσε σε live streaming, την εκτέλεσή του σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικό στην πόλη Φάλκον Χάιτς.

«Θεέ μου, μην μου λέτε πως είναι νεκρός, μην μου λέτε πως ο φίλος μου έφυγε έτσι απλά... Τον πυροβολήσατε τέσσερις φορές, κύριε», λέει η γυναίκα στο βίντεο, που αναρτήθηκε απ' ευθείας στο facebook και άνθρωποι το είδαν περισσότερες από 2,1 εκατομμύριο φορές. Στο βίντεο η γυναίκα ακούγεται να λέει πως ονομάζεται Λάβις Ρέινολντς και φαίνεται ο άνδρας στη θέση του οδηγού, με μεγάλους λεκέδες από αίμα στην μπλούζα που φοράει.


ΠΡΟΣΟΧΗ, οι εικόνες είναι πολύ σκληρές

Όπως εξηγεί ο φίλος της έψαχνε για τα χαρτιά του, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε στο μπράτσο. Νωρίτερα το θύμα είχε κάνει γνωστό στον αστυνομικό πως είχε μαζί του ένα πυροβόλο όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια. Ενώ ο άνδρας λέει ότι πονάει πολύ, ο αστυνομικός τον σημαδεύει με το όπλο του μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου. «Του είπα να μην το πάρει! Του είπα να σηκώσει τα χέρια ψηλά!» ακούγεται να φωνάζει ο αστυνομικός, φανερά ταραγμένος.

Φίλoι του Φιλάντο Καστίλε δημιούργησαν μια σελίδα στο facebook με την ονομασία «Δικαιοσύνη για τον Φιλάντο Καστίλε. Ο Φιλάντο Καστίλε σκοτώθηκε από την αστυνομία στις 7 Ιουλίου 2016. Ζητάμε δικαιοσύνη!» γράφουν.

Αμέσως μετά την ζωντανή μετάδοση του φόνου, δεκάδες άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του κυβερνήτη Μινεσότας Μαρκ Ντέιτον και να ζητούν απονομή δικαιοσύνης. Πολλοί από αυτούς οργισμένοι φώναζαν συνθήματα για ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας.