6 Ιούλιος 2016, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2016, 17:14

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Μέσι!

  • Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Μέσι!
    Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του στο δικαστήριο της Βαρκελώνης (φωτ.: EPA / Alberto Estevez)

Σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών καταδίκασε δικαστήριο της Βαρκελώνης τον Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, που κρίθηκε ένοχος για τρία φορολογικά αδικήματα, τιμωρήθηκε και με πρόστιμο ύψους δύο εκατ. ευρώ. Η ίδια ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε και στον πατέρα του, Χόρχε Οράσιο, ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, οι ποινές φυλάκισης κάτω των δύο ετών είναι εξαγοράσιμες. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Αργεντίνος σούπερ σταρ και ο πατέρας του δεν θα καταλήξουν στη φυλακή.

Εξάλλου, έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση στο ανώτατο δικαστήριο. Οι κατηγορίες αφορούν φοροδιαφυγή 4,1 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2009, όταν –σύμφωνα με το κατηγορητήριο– πατέρας και υιός Μέσι, μέσω υπεράκτιων εταιριών, απέφυγαν να δηλώσουν έσοδα από πώληση των δικαιωμάτων της εικόνας του 29χρονου μεσοεπιθετικού σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο Λιονέλ Μέσι αντιμετώπισε κατηγορίες για συνέργεια και συναυτουργία σε απάτη, καλούμενος να αποδείξει ότι δεν είχε γνώση για τις ενέργειες του πατέρα του, που φέρεται να ασχολούταν με τη διαχείριση των οικονομικών του.