7 Ιούλιος 2016, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2016, 14:54

Πρώτο σε διεθνές φεστιβάλ παιδικό ελληνικό συγκρότημα του Σότσι

  • Πρώτο σε διεθνές φεστιβάλ παιδικό ελληνικό συγκρότημα του Σότσι
    Το Σότσι μύρισε... Ελλάδα με τους ελληνικούς χορούς του παιδικού τμήματος του συγκροτήματος «Ηώς»

Τα ελληνικά χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα στη Ρωσία κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την εκτίμηση του καλλιτεχνικού κοινού, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ και αποσπώντας πολλά βραβεία. Αυτή τη φορά το παιδικό τμήμα του ελληνικού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Ηώς κέρδισε την 1η θέση στο Παρρωσικό Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Εθνικών Πολιτισμών «Κρίκορ Μαζλιουμιάν» στο Σότσι από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

H σολίστ του συγκροτήματος Ηώς, η 11χρονη Αλβίνα Σαμπαριάν, έλαβε επίσης 1η θέση.

Πάνω από τετρακόσια συγκροτήματα και καλλιτέχνες από όλη τη Ρωσία παρουσίασαν τις δεξιότητές τους σε χορευτικό, μουσικό και θεατρικό επίπεδο. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το ρεπερτόριο και τη δεξιοτεχνία του ελληνικού συγκροτήματος, και του απένειμαν την 1η θέση στο διαγωνισμό στην κατηγορία για τα καλύτερα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών.


Ο Βίκτορ Ζαχάρτσενκο με τα ταλαντούχα παιδιά του ελληνικού συγκροτήματος «Ηώς» που απέσπασαν την 1η θέση

Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν η υπουργός Πολιτισμού της περιφέρειας του Κράσνονταρ Βικτόρια Λαπίνα και ο λέκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Πολιτισμού και Τέχνης του Κράσνονταρ Γκενάντι Κνιαζκόφ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημαϊκής Κοζακικής Χορωδίας του Κουμπάν, και εθνικός καλλιτέχνης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βίκτορ Ζαχάρτσενκο.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το υπουργείο Πολιτισμού της περιφέρειας του Κράσνονταρ και την Ακαδημαϊκή Κοζακική Χορωδία του Κουμπάν.

Η πρόεδρος του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Ηώς με έδρα το Σότσι, Τατιάνα Κριστάλ, μίλησε στο pontos-news.gr και ευχαρίστησε «τον ιδιαίτερο άνθρωπο, καθηγητή Βίκτορ Ζαχαρτσένκο για τη διατήρηση και προβολή του πολιτισμού διαφόρων λαών που ζουν όχι μόνο στο Κουμπάν αλλά και σε όλη την πολυπολιτισμική επικράτεια της Ρωσίας».