6 Ιούλιος 2016, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2016, 10:19

Στο πλάι της Χίλαρι ο Ομπάμα – Προβάδισμά της έναντι του Τραμπ

  • Στο πλάι της Χίλαρι ο Ομπάμα – Προβάδισμά της έναντι του Τραμπ
    Το δίδυμο μαζί σε μια εκφραστική φωτογραφία (φωτ.: EPA / Eric Lesser)

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του αντιπάλου της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο προηγείται κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την 1η έως και την 5η Ιουλίου, συμπεριλαμβάνει απαντήσεις που δόθηκαν το σαββατοκύριακο, πριν την ανακοίνωση του FBI (χθες) ότι δεν θα ασκήσει δίωξη εναντίον της Κλίντον για το θέμα της χρήσης ιδιωτικών διακομιστών για ηλεκτρονικά μηνύματα στο χειρισμό απόρρητων πληροφοριών ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το FBI πάντως έκανε λόγο για «ιδιαίτερη αμέλεια» που επέδειξε η Χίλαρι Κλίντον.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Reuters/Ipsos στο διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου, η Κλίντον προηγείτο του Τραμπ κατά 9 μονάδες.

Την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στήριξε χθες πλέον ανοιχτά ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα δήλωσε έτοιμος να περάσει τη σκυτάλη στην Κλίντον εκφράζοντας βεβαιότητα ότι «η Χίλαρι μπορεί να τρέξει τον αγώνα αυτό».