9 Ιούλιος 2016, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2016, 17:00

Προτάσεις για ένα δημοκρατικό πολίτευμα, σε δύο βιβλία του Σταύρου Καλεντερίδη

  • Προτάσεις για ένα δημοκρατικό πολίτευμα, σε δύο βιβλία του Σταύρου Καλεντερίδη
    Ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης

Δύο επίκαιρα και πολύ ενδιαφέροντα βιβλία του διεθνολόγου-επικοινωνιολόγου Σταύρου Καλεντερίδη, (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ινφογνώμων), που πραγματεύονται το πολίτευμα της Ελλάδας, τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και διατυπώνουν ουσιώδεις προτάσεις, παρουσιάζονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Πρόκειται για το Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε και το Σκέψεις και προτάσεις. Η ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα.

Τα βιβλία θα παρουσιαστούν στις 12 Ιουλίου, στις 20:30 στον Ιανό (Σταδίου 24), στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μια δημοκρατική διέξοδος για την Ελλάδα». Θα μιλήσουν η διεθνολόγος Κατερίνα Μετιτανίδου και ο συγγραφέας.

Το Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε αναφέρεται στην πρώτη δημοκρατική συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας την πολιτική επιστήμη, το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος και την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο συγγραφέας έρχεται να αποκαλύψει μια καλά κρυμμένη και συγκλονιστική αλήθεια: ότι το πολίτευμα της Ελλάδος δεν είναι δημοκρατικό. Ο Σταύρος Καλεντερίδης καταθέτει μια πλήρη συνταγματική και πολιτειακή πρόταση, για την αναγέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Στο έτερο βιβλίο, Σκέψεις και προτάσεις. Η ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα, ο συγγραφέας τονίζει ότι αν η μετάβαση σε δημοκρατικό πολίτευμα «μπορεί να μας απελευθερώσει πολιτικά και να επαναφέρει τον πολίτη στο προσκήνιο, η οριοθέτηση και η πορεία προς ένα σύγχρονο εθνικό όραμα είναι ικανές να μας εμπνεύσουν να δημιουργήσουμε, και να ξεπεράσουμε τις οικονομικές, πολιτικές, ηθικές και πολιτειακές κρίσεις και δυσκολίες μας».