5 Ιούλιος 2016, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2016, 21:02

Ποδήλατο έκανε δώρο ο Κινέζος πρωθυπουργός στον Τσίπρα

  • Ποδήλατο έκανε δώρο ο Κινέζος πρωθυπουργός στον Τσίπρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μπορεί τα μέτρα των θεσμών να έχουν κάνει… ποδήλατο τη ζωή των Ελλήνων, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας θα γυρίσει από την Κίνα με ένα δικό του δίτροχο όχημα! Κι αυτό γιατί ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ χάρισε στον Έλληνα ομόλογό του ένα ποδήλατο, μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο. Η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη, η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία. Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα αναπτύξουμε τις δύο χώρες μας».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα και την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και στη συνέχεια εγκαινίασε το μεικτό εργαστήριο του Ινστιτούτου Έρευνας της Κρήτης με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κίνας, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας λέιζερ γίνεται αναστήλωση των μνημείων στην Απαγορευμένη Πόλη. Το εργαστήριο φέρει το όνομα Νίκη από την αρχαία πόλη Νίγια στην επαρχία Γιουνάν στην οποία είχαν εγκατασταθεί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε από το Πεκίνο για τη Σαγκάη όπου θα έχει νέες επαφές με τον δήμαρχο Γιανγκ Ξιονγκ, ενώ  θα επισκεφθεί και το μουσείο της πόλης.