13 Ιούλιος 2016, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2019, 17:40

Σαν σήμερα η Ποντιακή Εστία αποχαιρετούσε τον ιδρυτή της, Φίλωνα Κτενίδη

  • Σαν σήμερα η Ποντιακή Εστία αποχαιρετούσε τον ιδρυτή της, Φίλωνα Κτενίδη

«Η μεγάλη απώλεια»

Ενώ το τελευταίο τυπογραφικό τού ανά χείρας τόμου βρισκόταν στο πιεστήριο, ο Ιδρυτής και Διευθυντής του Περιοδικού, ιατρός Φίλων Κτενίδης, παρέδωσε την τελευταία πνοή του, στο Δημοτικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, στις 13 Ιουλίου ημέρα Σάββατο, ώρα 13:30.

Η εξασθενημένη από προηγούμενες περιοδικές κρίσεις καρδιά του δεν άντεξε στο τελευταίο χτύπημα και ο θαλερός κατά τα άλλα Γιατρός υπέκυψε στο μοιραίο.

Η βαθιά θλίψη μας για την μεγάλη απώλεια και η έλλειψη χρόνου μάς εμποδίζει να εκφράσουμε τον πόνο και το μεγάλο κενό που αφήνει ο χαμός του θρυλικού αναστηλωτή των ποντιακών μνημείων και παραδόσεων.

Για τον λόγο αυτό νεκρολογίες, ψηφίσματα, τηλεγραφήματα και παν ό,τι αφορά την κηδεία του εκλιπόντος θα δημοσιεύσουμε εις το προσεχές. 

Στο μικρό τούτο, κατ’ οικονομίαν, σημείωμά μας περιοριζόμαστε στην έκφραση της βαθύτατης οδύνης που σφίγγει την καρδιά μας.

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο θα τελεσθή, κατ’ απόφασιν της οικογενείας του εκλιπόντος ανδρός και της Διοικήσεως του Σωματείου, εν τη Μονή Παναγίας Σουμελά την 18ην Αυγούστου 1963 ημέραν Κυριακήν.